The Slave Trade is Alive and Kicking

WFP

Fighting world hunger

tirsdag 8. september 2009

Nå må vi få dem hjem.

Moland og French er i dag dømt til døden i Kongo. I tillegg ble de idømt skyhøye erstatningskrav. Nå må vi få hentet guttene hjem. Skyldig eller ikke. Få dem hjem å still dem for norsk rett. Dødstraff er ikke riktig uansett.

les saken >her<

26 kommentarer:

  1. De har ingenting i Norge å gjøre. De får gjøre opp for seg i Congo.

    SvarSlett
  2. Hvis den Norske stat bruker så mye som 1 krone av mine skattepenger for å betale den bota skal jeg egenhendig hive ut en to-tre kongokailla fra norge omgående....makan til sprøyt!

    SvarSlett
  3. Kjære Anonym.
    Sett deg litt inn i saken, det er ikke kun mord de er siktet for. Dessuten er den norske stat og konghus siktet for spionasje osv., tror du på det også da..??
    Dette er uansett ikke en rettferdig rettsak mot disse 2 guttene.

    SvarSlett
  4. Leigesoldater får klare seg selv. De ødlegger norges rykte

    SvarSlett
  5. Faren til Tjostolf ble akkurat intervjuet på nyhetskanalen. På spørsmål om han trodde sønnen var uskyldig - rodde han seg unna med å argumentere for at de var dømt for spionasje for Norge. Dette var det eneste han fokuserte på hele tiden - ikke på at de var dømt for mord. Ja, jeg er enig i at dette ikke kan kalles noen rettssak. Men skal Norge bruke enorme summer av våre skattepenger på å få ut disse gærningene som leker krig i Afrika??? Og hva skal skje her i landet??? Skal de bare gå fri????

    SvarSlett
  6. Uansett hva de har gjort der nede - vi kan ikke sitte her hjemme og se på at de blir henrettet! Nå må Støre på banen og kreve utlevering til Norge selv om de ikke har utleveringsplikt til oss fra før. Dette holder ikke!
    UANSETT fortjener de en rettferdig rettsak og uansett er dødsstraff FEIL!! Blir kvalm av hele denne farsen!

    SvarSlett
  7. Norge har ingen rett til å gripe inn. Tenk om diverse andre land skulle aksjonert mot Norge for å få ut utlendingene som sitter fengsla her.

    SvarSlett
  8. Klart Norge har rett til å gripe inn, de beskylder jo Norske Stat og Kongehuset.
    Håper dere som syntes de kan sitte der uten hjelp ikke beveger dere utenfor landets grenser, det er mange som må ha hjelp pga idioti på reiser de gjør ut i verden. Ikke gratis det heller....

    SvarSlett
  9. Får en følelse av at nordmenn har en naiv holdning til sitt eget folk. Det finnes nordmenn som kan begå brutale handlinger også, vi er ikke anderledes enn andre menneskeraser. Våkn opp litt!!! De som støtter disse leigesoldatene prater med en rasistisk undertone det er skremmende.

    SvarSlett
  10. Disse gutta ser ut som, og har oppført seg som, banditter. Eneste grunnen til at så mange støtter dem, er en naiv tro på at alle nordmenn er gode, og en tilsvarende rasitisk tro på at kongolesere umulig kan ha rett.

    SvarSlett
  11. Jeg støtter dem på den måten at de bør få en rettferdig rettsak, uansett om de er skyldig eller ikke.

    SvarSlett
  12. Blir litt dobbeltmoral når du først sier at Moland og French ser ut som banditter, for deretter å hevde folk som støtter dem gjør dette på grunn av rase.

    SvarSlett
  13. Nå får det faen meg være nok. Dette har ingenting med at nordmenn er gode og andre er onde å gjøre. Poenget med å få dem unna dødsstraff er den (meget) lite pålitelige rettssaken. Det går ikke an å tilbakevise ALLE motargumenter mot de to tiltalte. De kan være så skyldige de vil for meg, men med de bevisene som her er lagt frem (feil våpen, tekstmeldinger fra moren som underbygger at de var ute på hemmelig oppdrag) og den stadige sytingen om spionasje, kriminelt forbund, "stakkars vitner" etc gjør at det er et komplett justismord. Kom gjerne med argumenter som at "dette er slik det er i Kongo" og "De kan skylde seg selv", men jeg blir regelrett forbanna når det blir referert til hva dommeren og aktoratet sier. De høres ut som 10 år gamle unger som anklager en kompis for å ha stjålet godteri på butikken!

    SvarSlett
  14. Den norske staten har ryggdekning til å prøve å gripe inn diplomatisk fordi den er tilsluttet den Europeiske Menneskerettighetserklæringen ,som eksplisitt har til formål å motarbeide bruk av dødsstraff og fremme rettssikkerhet. Det er forøvrig samme erklæring som gjør at Norge ikke kan utlevere Mulla Krekar til en tilsvarende jalladomstol i Irak. Sutrehuene fra FrP vil neppe forstå det, men hvis Norge dreit i menneskerettighetene og sendte Krekar til Irak, så hadde det moralske predikamentet med å prøve å hjelpe Moland/French vært utrolig mye vanskeligere.

    Det er ikke usannsynlig at leiesoldatene har blitt hete på avtrekkeren, det skjer lett der nede visstnok (Espen Lie har jo etter eget utsagn drept over 130 mennesker som leiesoldat i Afrika), men dødsstraff er noe den norske stat har forpliktet seg til å motarbeide på prinsipielt grunnlag, uavhengig av skyld og uavhengig av om tiltalte heter Moland eller Krekar. Kanskje det kan få noen "freppere", som ikke overraskende er mest ivrige på at gutta må hentes hjem med alle midler, til å innse verdien av prinsipper.

    SvarSlett
  15. NORGE ER DØMT I SAKEN !!!!

    Disse 2 er funnet skyldig i spionasje for den norske regjering, militæret og kongen, og idømmes dødstraff. DETTE ER EN KRIGSHANDLING!
    Nå må faen meg norske politikere få fingrene ut av diverse kroppsåpninger og høre etter.

    Norges regjering, militær og konge omtales som skyldige. Om så er, gå inn om få gutta hjem med militær makt.
    Før en rettsak her om ønskelig og la dem sone her.
    Snodig land vi lever i Krekar skal vi ha som ikke er Norsk, men ettersøkt i hjemlandet som terrorist. En fare for rikets sikkerhet men han skal få bli for han kan jo få dødstraff i hjemlandet !
    IKKE RART DET FINNES RASISME !!!!
    Vel ikke ei forb krone i fra min husstand skal gå ned til Afrika, sjøl om Røde Kors bruker gråtende barn i sine reklamer for hjelpearbeid.
    Usiviliserte og korrupte villmenn er alt vi er med og nører opp om.

    HEIA FRP !!!!

    SvarSlett
  16. Selv er jeg for dødsstraff, men forstår at man må få en rettferdig rettsak. Få dem hjem.

    SvarSlett
  17. De er to av våre `egne` tross alt og sine egne tar man vare på. Man kan hjelpe andre for det,tror ikke noen av de sultne barna kan noe for denne rettsprosedyren.

    SvarSlett
  18. "Vel ikke ei forb krone i fra min husstand skal gå ned til Afrika, sjøl om Røde Kors bruker gråtende barn i sine reklamer for hjelpearbeid.
    Usiviliserte og korrupte villmenn er alt vi er med og nører opp om." Spar meg for slike rasistiske utsagn på min blogg takk. Dette er smakløst.

    SvarSlett
  19. LEIESOLDATER FÅR KLARE SEG SELV; DE ØDELEGGER NORGES RYKTE ??????

    Er du fullstendig blotta for realiteten i saken her eller ???

    Tro ikke det som er blitt lagt frem som bevis i denne saken, litt vel mange motsigelser i "bevisene" som hele tiden endrer seg.
    Dette er et gjennomsyret korrupt styre og stell som drar noen dollar om de kan. Militæret måtte dømme dem skyldig, dette kom jo frem fra aktoratet etter 1st dag på rettsaken.
    Billedbevisene der man vasker blod og "smiler" er så lette å manipulere i billedbehandlingsprogram at dere hadde blitt sjokkerte. Tar meg 3 min å endre en persons ansiktsutrykk til det motsatte, 3 nye minutt og jeg legger blod på omgivelsene.
    Våpen som endrer hendre og endrer type fra håndvåpen til hagle.
    En farse av en rettsak hvor de har kjørt "rettsaken" pga media. Normalt gjøres den unna på 2-3 dager og utrolig har Kongo en oppløsningsprosent som fører til domfellese på hele 100%. Snodig det der ..... Kanskje Norge kunne lært noe av rettsvesenet og politiet der nede. For her fungerer det ikke.

    Det som jeg finner snodig er at Kongo dømmer dem for spionasje for den den norske regjering, militær og kongehus.
    Dette er indirekte en krigserklæring og om Norge sitter stille som vanlig, da har vi makt når vi skal ut og leke meklere blandt andre nasjoner. Norges rennome er skadet i dommen for Norge, Kongen og det norske militæret er idag dæmt skyldig i Spionasje mot Kongo.

    Ikke ta det seriøst ??????

    Da kan man heller ikke ta det resterende i saken sieriøst ! Dette kommer som en ettefølger av erstatningskravet på svimlende 3038 Milliarder.

    Norge må aksjonere NÅ !!!!! Om ikke en utlevering skjer snarest , bruk militær makt.
    MEN NORGE ER FOR VEIKE ..... Ingen stormakt som står bak og tar støyten. Vi er for redde så enkelt er det. Norge har idag fått på pukkelen og vi tier nok idag og. Ps.. Den som tier samtykker, sa den kongolesiske aktor under prosedyrene i saken.

    Ta rettsaken i Norge, jeg tar ikke skyldspørsmålet her, men man lar ikke barnehagebarn som leker doktor og pasient få utlevert skalpell, nål og tråd. Det sømmer seg liksom ikke.

    Dødsstraffen er envelsigelse for dem om den blir fullbyrdet, kontra livsvarig i Kongo der de er avhengig av familie når det kommer til mat klær og medisiner.

    HVA GJØR DU NÅ JONAS GARD STØRE !!!!
    HVA SVARER DU TIL DOMMEN MOT NORGE !!!! Om den ikke kan tas seriøst så er ikke resten av saken seriøs.

    Stiller meg disponibel om jeg behøvs til å aksjonere militært

    Hilsen forbannet

    R.H Amundsen

    SvarSlett
  20. Om jeg velger å stoppe all økonomisk bistand fra min hustand uansett hvilken reklame RødeKors kjører er ikke det smakløs rasisme.

    Usivilisert og korrupsjon til og med villmenn finnes og i Kongo.

    Fortvilelsen av og se systemet i sving eller rettere sagt mangelsen på system.

    Ikke skrik rasisme så fort etter å ha startet en slik blogg, hav med Nasjonalisme finnes knapt noe igjen for vi har det for godt

    SvarSlett
  21. http://www.youtube.com/user/millionsbucks

    SvarSlett
  22. Når utlendinger blir tiltalt her i Norge vil jeg ikke ha noen som helst innblanding av andre stater.

    SvarSlett
  23. Jeg er enig i at du får gjøre hva du vil med pengene dine. men å kalle alle i kongo for usiviliserte villmen er rasistisk..

    SvarSlett
  24. Norge kan ikke betale for å få dem utlevert. Dette vil medføre at alle nordmenn som reiser til Kongo eller likesinnende land kan arresteres og anklages for forbrytelser uten grunn, da Norge vil betale store summer for å få dem utlevert.

    SvarSlett
  25. Å straffe ett anne menneske for døden er like ille som den handlingen personen blir straffet for! Dødstraff er overhode ikke riktig!

    SvarSlett