The Slave Trade is Alive and Kicking

WFP

Fighting world hunger

onsdag 22. juli 2009

Nord-Korea

I Nord-Korea lever 300 000 innbyggere innsperret i konsentrasjonsleirer
Mens store deler av verden lever under intrykket av at konsentrasjonsleirer er et mørkt men avsluttet kapittel i menneskenes historie, sitter runt 300 000 mennesker innesperret i konsentrasjonsleirer i Nord- Korea.
For mens nazistenes konsentrasjonsleirer ble lagt ned etter andre verdenskrig, og Stalins beryktede GULag ble offisielt avskaffet i 1960, er de nordkoreanske konsentrasjonsleirene «kwan-li-so» fremdeles fullt oppegående.
De fleste fangene dør av underernæring i 50-årsalderen, om de ikke mister livet tidligere som følge av de harde arbeidsøktene eller mishandling fra fangevokterne. Fangene lever på en mager diett av mais og salt.
Fangene i konsentrasjonsleirene har ett klesskift til rådighet, og har verken tilgang på såpe eller undertøy. Heller ikke kvinnene får bind eller tamponger.Dersom en fange tar sitt eget liv, blir de gjenlevende familiemedlemmene straffet desto hardere.Vokterne kan ustraffet slå, voldta og drepe fanger. Dersom noen av de kvinnelige fangene blir gravide uten tillatelse, blir babyene drept eller fostrene abortert vekk, heter det i rapporten.
Les mer:

3 kommentarer:

  1. Det er så merkelig at vi i 2009 fortsatt har slike steder som holder personer fanget. Hvorfor går bare ikke hele verden i mot dette og får en slutt på det? Brenn de jævla nazi-fangevokterene

    SvarSlett
  2. ja hadde det vert så enkelt.. nor korea e stapp fult av atom våpen.. så e jo ingen som tørr å sette seg opp mot dem..

    SvarSlett