The Slave Trade is Alive and Kicking

WFP

Fighting world hunger

onsdag 22. juli 2009

Svineinfluensa.


Ja ja. Da hiver jeg meg på bølgen av svineinfluensa hysteriet. Litt info om svineinfluensa. Viruset kan smitte fra griser til mennesker, ved kontakt med smittet gris eller miljø som har svineinfluensavirus.
Viruset kan også spres fra menneske til menneske. Smitteoverføring skjer ved hosting, nysing og nær kontakt med syke mennesker.

Sykdommen har rammet over 125 000 mennesker og forårsaket over 700 dødsfall på verdensbasis


Tiltak som kan hjelpe til med å hindre spredning av viruset er som ved vanlig influensasykdom:
Vask hendene ofte med såpe og vann, spesielt hvis du hoster/nyser. Alkoholbaserte desinfeksjonsmidler er også effektive.
Begrens nær kontakt med syke personer
Dekk til nese og munn med et papirlommetørkle når du hoster eller nyser, og kast lommetørklet rett etter bruk.





Symptomer ved svineinfluensa hos mennesker ligner på symptomer som oppstår ved vanlig influensa. En del pasienter har rapportert diaré og oppkast. Fra Mexico meldes det om symptomer som ligner alvorlig lungebetennelse. I likhet med sesonginfluensa kan svineinfluensa forverre en underliggende kronisk sykdom.



Sykdommen ble registrert i Norge den 9.mai 2009. Dersom sykdommen skulle bre seg utover i Norge, er det vanskelig å si hvilke følger det vil få i forhold til andre influensabølger. Hvert eneste år rammes den norske befolkning av en «vanlig» influensaepidemi, og konsekvensene varierer. Det kan anslås at de får dødelig utgang for rundt tusen av landets innbyggere hvert år, da fortrinnsvis eldre og svekkede som kanskje allerede sliter med annen sykdom.
I noen uker etter de første infeksjonene var det forholdsvis få personer i Norge som ble smittet av viruset. Fra og med midten av juli måned har dette endret seg markant og antall daglige infeksjoner har nå økt betraktelig. Det er fortsatt begrenset innenlandsk smitte og så langt har de fleste blitt smittet i forbindelse med utenlandsreiser. Folkehelseinstituttet fraråder likevel ikke folk å reise til områder hvor det er påvist tilfeller av svineinfluensa.

For mer info:
http://no.wikipedia.org/wiki/Svinevirusutbruddet_2009
http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=233&trg=MainLeft_5565&MainArea_5661=5565:0:15,5001:1:0:0:::0:0&MainLeft_5565=5544:75149::1:5569:3:::0:0


3 kommentarer:

  1. æ e ett svin med svineinfluænsa, help me!!

    SvarSlett
  2. da må du nok bare avlives...

    alt går i grisen, så det e ikke rart grisen har blitt forkjøla..

    :p hihi

    SvarSlett
  3. Takk for at du delte denne fantastiske artikkelen med oss. Hvis du vil lære mer om mental helse, kan du besøke nettstedet vårt.
    "psykiateronline"

    SvarSlett