The Slave Trade is Alive and Kicking

WFP

Fighting world hunger

torsdag 20. august 2009

Gratis heroin til missbrukere...?


Debatten rundt gratis heroin blusset for alvor opp her til lands da helseminister Bjarne Håkon Hanssen foreslo det før jul i fjor.

Dilemmaet heroin vs metadon er en svært vanskelig debatt. Det er vanskelig fordi det er et ømtåelig tema og det faktisk har med menneskers liv å gjøre.

Selvfølgelig er det mange positive ting med gratis heroin. Vis det hadde klart å redusere prostitusjon, vinnings kriminalitet, rekrutering og salg, ville jo dette alene vert til enorm hjelp for samfunnet. I tilleg kan man argumentere med at dette kan øke livskvaliteten for mange mennesker som samfunnet ellers har gitt opp og redde mange fra en overdose.

Men det er selvfølgelig også negative sider til denne løsningen. For eksempel er det en fare for at mennesker som kunne hatt muligheten til å gjenomføre en rehabilitering og klart å leve et rusfritt liv, vil bli satt på gratis heroin fordi det er enklere og billigere for staten. Det kan også påvirke missbrukernes motivasjon til å bli rusfri.

Så spørsmålet er om dette faktisk kan helbrede sykdommen som heroin missbruk er eller om det faktisk bare er et plaster på såret

les mer om saken >her<

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar