WFP

Fighting world hunger

onsdag 12. august 2009

Mirakel kampen.

I kveld spilte Norge vm-kvalikk mot skottland. I forkant av kampen var det få som regnet med at norge skulle få de tre påengene som dem trengte for at vm drømmen skulle holdes i live. Men gjett om det ble fotball fest på ullevaal stadion i kveld.

Kun 36 min inn i første omgang gjør både Gamsten og Riise seg klar for skudd, men Riise blir den som fyrer av. Riise skyter via Scott Brown og i mål til 1-0 for Norge.

Men spenningen er ikke over der, kun 9 minutter senere er vi vitne til ett nytt fantastisk norsk angrep. Hoseth slår en flott crosspasning til Tom Høgli, som tar ned ballen flott og triller videre til Bjørn Helge Riise på vei inn i 16-meteren. Riise slår tilbake til Gamst, som har all verdens tid inne i feltet. Gamsten sikter seg inn, og setter ballen i mål nede i venstre hjørne.

Det står 2-0 til pausen og den norske fansen er i ekstase.

15 minutter inn i andre omgang og morroa er i gang igjen. John Carew vender opp med mann i rygg, og avslutter fra 14 meter. Ballen treffer begge stolpene, og Huseklepp sklir ballen i åpent mål. Det står nå 3-0 til det norske landslaget.

Det blir lagt til to minutter overtid. Riise og Gamsten stiller opp igjen. Det blir Gamsten som skyter denne gangen. Blackburn-proffen skrur ballen over muren og opp i venstre hjørne. Vakkert mål!

Kampen ender med en fantastisk 4-0 seier til de norske guttene. Selv om skottene fortsatt har tro på playoff, ga kveldens kamp oss i hvert fall noen stolte øyeblikk som gjør at drømmen om VM fortsatt lever inntil videre.