The Slave Trade is Alive and Kicking

WFP

Fighting world hunger

torsdag 27. august 2009

MonsterBedriften

I overfulle og trange bur holdes de utemmede streifdyrene fanget hele sitt liv - helt til de blir avlivet for å pryde pelsbutikkenes rådyre utvalg av jakker, luer og skjerf.
Torsdag gikk Den norske veterinærforeningen ut med et krav om at denne type næring nå må legges ned, etter at NRK denne uken har satt fokus på næringen. Foreningens president Marie Modal mener at det må reises en rekke etiske spørsmål rundt det som skjer på disse farmene.- Både i 2001 og i 2003 uttrykte vi stor skepsis til denne driftsformen og ba om en vurdering av denne måten å holde dyr på. Nå viser det seg at regelendringer og hyppigere tilsyn åpenbart ikke har ledet til målet. Det å holde ville, aktive pelsdyr for å produsere pynt, blir også vanskeligere og vanskeligere å stille seg bak rent etisk, sier hun til NTB.

Landbruksminister Lars Peder Brekk kalte onsdag inn til hastemøte etter NRKs rystende reportasjer
I dette møtet ga Brekk uttrykk for at han tar sterk avstand for avsløringene i pelsdyrnæringen.- Dette er noe vi ikke kan leve med over tid, sier statssekretær i Landbruksdepartementet, Ola Heggem som selv var tilstede på gårsdagens møte. Han sier at næringen støtter landbruksministerens syn, og at de nå er i ferd med å lage en sertifisertingsordning hvor det stilles klare krav til de som skal være med. Man ser her for seg egenerklæringer, egenkontroller og et eget sertifiseringsmerke, sier Heggem til VG Nett.
- Dette er noe som har skjedd over lang tid, er det da bra nok at dyreeierne selv skal gjennomføre kontroller?-
Mye går på selvkontroller, men næringen er også klar på at det må inn eksterne kontrollører. I tillegg kommer selvsagt mattilsynet til å fortsette sitt arbeid, men vi kommer aldri dit at de kan kontrollere hver eneste farm en gang i uka.
- Hvor lang tidsfrist har Brekk gitt næringen til å rydde opp?-
Det er ikke gitt en eksakt tidsfrist, for først må ordningen settes igang. Men landbruksministeren var klar på at han jevnlig skal oppdateres.Heggem sier at dersom næringen ikke klarer å rydde opp, kan det bli aktuelt med sanksjoner, bøter og til sist at næringen vil miste sin politiske støtte.

DETTE ER ABSOLUTT UAKTUELT! Det mener ialefall jeg. Grusomt er det. Disse dyrene lider. Se selv på http://www.vgtv.no/?id=23928 Disse dyrene forstetter å lide å ha det vont mens byrokratiet går sin gang. Dette er hva skatte pengene våres går til. DINE og MINE. Vi betaler for at disse dyrene lider. Slik har det vert i evigheter nå. for 7 år siden ble vi gjort bevist på denne saken. I 7 år har næringa lovd å forandre på det. Men tydelig vis har det ikke blitt gjort. Mens vi venter på at tomme løfter skal bli infridd Lider dyrene noe så ekstremt. Nå er det nokk mener jeg. Ikke flere sjangser. Steng næringa nå! Jeg er så kok forbanna at ord ikke beskriver det.

4 kommentarer:

  1. jeg har ikke ord for hvordan regjeringen vår forvalter våre penger. Dette er helt uakseptabelt og grenser til bestialsk. Forferdelig! NEI TIL PELS

    SvarSlett
  2. im about to explode!! skjønner godt at det koker.
    Men kan ikke vi sammens dra å slippe ut disse dyrene, vi sender invites til alle som er med i sånne org som verdsetter liv enten det er ett menneske eller dyr, Trur vi kunne fått med mange på det! Think about it. Make sense.

    SvarSlett
  3. Vis vi slepper dyrene fri, dør dem. dem har levd i bur hele livet, så dem kan ikke ta vare på seg selv:( men det var jo en god tanke;)

    SvarSlett