WFP

Fighting world hunger

tirsdag 23. mars 2010

Forfengelighet som dreper.

Å gå med pels er et tegn på uvitenhet og tankeløshet. Kun den som ikke har kunnskap eller medfølelse vil bidra til at dyr sperres inne og dør bare for at man skal kunne finne igjen kroppene deres som en pelskant langs ermet på en jakke


En pels burde ikke fremstår som vakker for den som kjenner pelsens historie. Ville pelsdyr fanges i feller som kan forårsake timesvis med smerte. Rev, mink , kanin og chinchilla sitter innesperret i trange nettingbur hele sitt liv for å ende som pelsprodukter. Dyrene lider både fysisk og mentalt av å aldri oppleve annet enn seks flater med netting.
Den norske pelsdyroppdretten holdes oppe av statssubsidier og eksport til land hvor dyrs rettigheter ennå er et ukjent begrep. I Norge er det fortsatt i ganske mange kretser (ta deg feks. en spasertur mellom nasjonalteateret og stortinget, eller en tur til frogner) høy status å gå i pels, dette på tross av at hele Norges befolkning er godt informert og klinkende klar over, hvor grusom denne industrien er.
Jeg skammer meg over den norske stat og det norske folk.


Dyrenes tas livet av med elektrisk strøm, nakkeknekking eller gasskvelning – massedrap som rettferdiggjøres av menneskers forfengelighet.
Ja for det kreves faktisk 20 rødrev til en rev-pels og 60 mink for å lage en mink kåpe.


Har du hilst på kåpen din? Her har du muligheten.

Men det er desverre mye dobbelmoral i denne saken også. Det er desverre mange av de menneskene som er imot pels og pelsdyroppdrett, som mer en gjerne bruker lær. Men dette er ikke noe bedre. Om skinnet kommer fra en ku eller om den kommer fra en rev, er prinsippet det samme.


Det finnes mange måter å støtte denne saken på. For oss som bor i Norge tilbyr NOAH flere måter å bidra til kampen mot denne morbide industrien. Om dette er en sak du bryr deg om, anbefaler jeg på det sterkeste at du begynner å vise aktivt ditt standpunkt, og at du hjelper til så langt du kan for å få stengt ned pelsdyrindustrien. Alle monner drar, og det er sannelig på tide at vi får et forbud mot slik umenneskelig oppførsel.


En måte du kan hjelpe, er med å kjøpe disse fantastisk kule t-shortene, eller toppene, med anti pels slagord. På den måten får du spredd budskapet og vist forakten din til alle menneskene du møter på din vei. Sammtidig så går pengene du bruker nor du kjøpe plaggene til å støtte kampen mot flåingen av uskyldige dyr. I tillegg er trøyene utrolig kule og spesialdesignet for NOAH. De kan kun kjøpes i NOAH Shop


De har bare oss, fortsette kampene!

3 kommentarer:

 1. Veldig bra, jeg er helt enig. Det er forkastelig at vi i dagens opplyste samfunn ikke tar inn over oss de lidelsene vi gjerne påfører levende vesen. Som om vi ikke klarer å lage like flotte moteklær av syntetiske stoffer... Men da er det vel plutselig skadelig for miljøet kanskje? Og det fins jo ikke andre muligheter for å tjene penger, nei for all del. Det samme går igjen i sirkusindustrien, vi kan ikke underholde uten dyr! B-S, bare se på Cirque de Solei, _det_ er noe jeg ville betalt mye penger for å se, og ikke slitne elefanter og nedkjørte hester. Mye gode unnskyldninger ute å går, men svært lite refleksjon!

  SvarSlett
 2. Synes det er drøyt å kle på seg pels, og det er så jævlig drøyt hva disse dyrene gjennomgår for å ende opp som ett klesplagg.

  Kjenner at jeg blir så utrolig forbanna av slike ting, skulle likt å se trynet på de som driver pelsfarmer, om jeg hadde tatt å flådd en slekning av de og så brukt skinnet som klær..

  Ærsj så ekkelt, får nesten litt tvangstanker og halvveis tiks anfall når jeg ser disse frogner fittene med pelsene sine.. *spy*

  SvarSlett
 3. Er det pels dere ikke liker, eller er det mishandlingen som forbindes med oppdrett?

  Hva med villmink og andre pelsdyr som er jaktet, er det fitter som bruker de pelsene?

  Skuffende barnslig å lese på slike tenåringsblogger.

  SvarSlett