WFP

Fighting world hunger

mandag 22. mars 2010

Keep fighting! Against animal testing.

Dyreforsøk i kosmetikkindustrien foregår i bred skala over hele verden. I Norge gjennomføres det imidlertid ikke dyreforsøk i kosmetikkindustrien, men dyretestede produkter og ingredienser til produksjon importeres i massevis. Det at vi kjøper og bruker disse produktene gjør oss medskyldig i grusomhetene testdyrene utsettes for. I Norge har merker som L’Oréal, Lancôme og Gillette blitt husholdningsnavn, men mange kjenner dessverre ikke grusomhetene som gjemmer seg bak disse og andre dyretestede produkter.Ikke alles øyne blir vakre av kosmetikk. Noen får også betentente, oppsvulmede og uhelbredelig skadete øyne: Kaniner, rotter, mus, marsvin og flere andre typer dyr som brukes i forsøk for å teste produkter som kosmetikk og vaskemidler får kjemikaliene dryppet direkte i øynene, påsmurt følsomme deler av kroppen - eller blir tvangsfôret med de giftige stoffene. Tusenvis av dyr dør hvert år i slike forsøk.Det er ikke mye som skal til for å endre hverdagen til fordel for dyrene. Å unngå kosmetikk og egenpleieprodukter som er testet på dyr er slett ingen kunst, og kan redde mange dyr fra unødvendig lidelse og død.
Dyrevernalliansen har nå gjort det enda enklere for dyrevennlige forbrukerne å finne frem til produkter i kosmetikkjungelen, ved hjelp av to lister over hvilke merker som det må antas at er testet på dyr, og hvilke som ikke er det. Les og pugg, eller putt dem i lommen som referanser når du er ute og handler. Og ikke minst - kanskje det aller viktigste – spre dem videre!Den RØDE listen
Den GRØNNE listen

 
For mer info, sjekk ut NOAH's kampanjeside mot dyretesting, eller dyrevernaliansen sin info side.

7 kommentarer:

 1. Jeg blir så glad når jeg ser at det er flere som bryr seg! Det er desverre ikke så mange av dem i min krets...

  Dyretesting er absolutt noe av det som gjør meg mest forbanna! Jeg kjøper aldri dyretestede produkter lenger.

  SvarSlett
 2. Det er synd at så mange menesker ikke har noe serlig med kunskap, eller rett å slett ikke bryr seg om dette temaet.

  Jeg synes personlig at de verste er de som er klar over problemet og som sier at de synes det er grusomt, men som rett og slett velger å fortsette å kjøpe varer som selges av firmaer som bruker testdyr, fordi de er late, eller for å spare noen få kroner.

  På den andre siden gleder det meg virkelig å høre at det finnes mennesker som deg, som bryr seg, utrykker det, og faktisk bevist boikotter firmaer som utøver slike unødvendige og grusome metoder for å teste ut produktene sine.
  Ja for det er faktisk totalt unødvendig!
  Kosmetikk og egenpleieprodukter kan fremstilles på en trygg måte uten dyreforsøk. Svært mange stoffer kjenner en allerede virkningen av gjennom lang tids bruk og det finnes også en mengde tester som erstatter dyreforsøkene, blant annet: Cellekulturer, datamodeller, utprøving på frivillige og laverestående organismer.

  Men husk! Det er minst like viktig å fortsette å spre budskapet.

  SvarSlett
 3. Dyr blir oversett fordi de ikke har en stemme. Men dyrene har like mye krav på frihet og respekt som mennesker. Vi er den dominerende arten ja, men dyrene har like mye krav på jorda som oss. Dyra levde lenge før menneskene kom. Hva ville vel vi tenkt om en annen art hadde kommet å gjort forsøk på oss? Skikkelig bra at du har lagt ut de to listene! :-)

  SvarSlett
 4. Ja, er skremmende mange produkter på den røde listen som jeg har stående på badet. Skal absolutt bli mere bevist på produktene jeg kjøper. Lista skal pugges og skrives ut...

  SvarSlett
 5. BTW!

  Etter at du har lest dette inlegget. Ja DU! ja. Neste gang du går i butikken og kjøper et produkt fra den røde listen, da tar du et informert og bevist valg om å støtte dyremisshandling.

  SvarSlett
 6. ante ikke at det var så sykt mye å reagerer på det jeg har stående, det skal være sikkert å vist at det blir ikke flere av de produktene!

  Skal pugge lista

  SvarSlett
 7. You go girl! ;) :P hehe

  Det er kjempe bra:)

  SvarSlett