WFP

Fighting world hunger

onsdag 10. mars 2010

Vestlige medier sprer hat...

...for å selge flere aviser

Muhammed-karikaturene er et perfekt bevis på samfunnets mangel på respekt. Greit vi har ytringsfrihet og fri presse, men vær så snill a. Om den bare skal missbrukes for å med vilje provosere og kverulere, ja da kan vi liksågjerne drite i hele greia.

Vi husker alle oppstyret runt Muhammed-karikaturen første gangen den ble trykt  i den svenske avisen Nerikes Allehanda i 2007. Da  hadde Lars Vilks tegnet profeten Muhammed som en hund. Hva i all verden er det du driver med mann. Ha litt respekt for andres verdier og kultur. Jeg klarer ikke å forstå hva det er man oppnår av å nedverdige og tråkke på andres religioner. Men vi stopper ikker der.
Neida for dagen etter meldingene om at flere personer er pågrepet, mistenkt for å planlegge drap på svenske Lars Vilks, har flere svenske aviser publisert hans omstridte tegning av Muhammed.Publiseringen i 2007 førte til at al-Qaida satte en pris på hodet til Vilks og avisen sjefsredaktør. Men for all del, jeg rettferdigjør ikke reaksjonene til ENKELTE muslimer. Vold er aldri greit. Men i stede for å sette fokuset på hvordan vi har krenket muslimene, velger de vestlige mediene og fokusere på den negative responsen fra ENKELTE muslimer. Er det rart det er fremmedfrykt i verden? Å i tilleg fortsetter vi å trykke dem? Hvor er logikken i det? Er det rart vi ikke klarer å skape fred i verden. Når voksne menn og kvinner skal trompe frem en karikatur, istede for å innrømme at den er støtende, be om unnskyldning og legge den på hylla. Hva med litt ydmykhet Lars Vilks??

(VG Nett) NRK vurderte å vise bilde av en Muhammed-karikatur i kveldens «Trygdekontoret», men valgte å sladde det. - Feigheten overtrumfet all journalistisk integritet, sier Seltzer selv. Vi er redd for å bli drept av radikale islamister. 

(Dagbladet) - Vi stod i et veikryss med skilt i to retninger. Det var to byer vi kunne dra til: den ene byen heter «å bli hengt opp ned og bli klippet strupen av på», den andre byen heter «trygghet, glede og feighet», sier Seltzer.


Dette er et typisk eksempell på hvordan media sprer frykt å hat.

18 kommentarer:

 1. jeg er helt enig....

  SvarSlett
 2. Hele verden er full av arme djevler som mer eller mindre har angst.Johann Wolfgang von Goethe
  Man hater det man ikke forstår.
  Som humorist beveger du deg heile tidå ytterst på stubet, og der balanserer du på ein egg. Det kan skjera seg, og du kan skjera deg og du kan detta ner.
  Den som tar sig själv på alltför stort allvar riskerar att framstå som löjlig; den som konsekvent kan skratta åt sig själv gör inte det. Oscar Wilde

  Frihetens spännvidd kan mätas på leendets bredd.

  När det inte finns något att skratta åt kommer satirikerna till världen.

  Av en rad nollor är det lätt att göra kedjor.

  Alla människor älskar friheten och tycks sträva efter att krossa den. Stanislaw Jerzy Lec

  Den vidrigaste mops kan utdela ett dödligt bett; det fordras bara att han har rabies. Paul Valéry

  SvarSlett
 3. "Vestlige medier sprer hat for å selge flere aviser:"

  Ja, det er vel derfor avisene som har trykket muhammedtegningene er i et klart mindretall. De ønsker åpenbart ikke "å selge flere aviser".

  Du bruker ordet logikk i bloggen din. Men skjønner åpenbart ikke hva det betyr.

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 5. Nehej..?! Hiver du bare runt deg med kritikk uten i det hele tatt å kunne argumentere hvorfor?

  (VG Nett) NRK vurderte å vise bilde av en Muhammed-karikatur i kveldens «Trygdekontoret», men valgte å sladde det. - Feigheten overtrumfet all journalistisk integritet, sier Seltzer selv. Vi er redd for å bli drept av radikale islamister.


  (Dagbladet) - Vi stod i et veikryss med skilt i to retninger. Det var to byer vi kunne dra til: den ene byen heter «å bli hengt opp ned og bli klippet strupen av på», den andre byen heter «trygghet, glede og feighet», sier Seltzer.

  Om dette ikke er å spre frykt og fremmedhat vet ikke jeg. Flott at mange aviser lar vær å trykke muhammedtegningene. Men ord kan være minst like skadelig, og de sprer en elendig holdning.

  SvarSlett
 6. "Som humorist beveger du deg heile tidå ytterst på stubet, og der balanserer du på ein egg. Det kan skjera seg, og du kan skjera deg og du kan detta ner."

  Men om du detter så kan du reise deg og fortsette videre. Men før mediene slutter å gi dette masse oppmerksomhet, og slutter å trykke tegningene, er det ingen av oss som kan gå videre.

  Men ja det er viktig med humor og det å kunne le av seg selv. Men dette er noe som er hellig for disse menneskene, og det burde vi respektere. Eller er det ingen igjenn som vet va hellig vil si, her i norge.

  SvarSlett
 7. http://www.gozaardem.org/template1.php?id=727&language=english

  Turhan Selçuk was born in Milas, Turkey in 1922. He published his first comic in newspaper Turk Sozu in 1922. He launched Turkish humor magazine Akbaba in 1943 and became one of the most famous comic artists in Turkey. His work, of which ‘Abdul Canbaz’ is the most well known, has appeared in
  magazines like Aydede, Yon, Devrim Ornegi, Yeni istanbul, Milliyet and Aksam ye
  Cumhuriyet. Some of his drawings have been acquired by several European museums.
  Illustrator Marjane Satrapi is the author of the memoir, Persepolis: The Story of a Childhood. The book is in the form of an illustrated comic. Satrapi was born in 1969 in Iran, and grew up in Tehran during the Islamic Revolution. One reviewer writes, ”A triumph… Like Maus, Persepolis is one of those comic books capable of seducing even those most allergic to the genre.
  http://images.google.de/imgres?imgurl=http://www.kolahstudio.com/images/artclturhanselcuk4.gif&imgrefurl=http://www.kolahstudio.com/Underground/%3Fp%3D152&usg=__0IU6z9ZAcCLjNfc9nIp4fBrFCGM=&h=506&w=400&sz=16&hl=de&start=247&itbs=1&tbnid=MJxllyEY2DetJM:&tbnh=131&tbnw=104&prev=/images%3Fq%3DTurhan%2BSel%25C3%25A7uk%26start%3D231%26hl%3Dde%26sa%3DN%26ndsp%3D21%26tbs%3Disch:1

  SvarSlett
 8. Veldig bra innlegg.
  Jeg skjønner ikke hvorfor voksne mennesker skal bedrive journalisme på ett så lavt nivå.

  Er det ikke andre ting å skrive om, som ikke handler om å krenke andre religioner?

  Skjønner ikke hva som er poenget med å trykke de tegningene. Hele greia er latterlig.
  Å det fører absolutt ingenting positivt med seg.

  SvarSlett
 9. Sant. Skulle tro med sultkatastrofen og alt annet grusomt som skjer i verden nå at de skulle ha nokk å skrive om. Men blar du gjennom VG eller Dagbladet så virker det ikke sån.

  SvarSlett
 10. VG og Dagbladet er søppelaviser. At folk fortsetter å trykke disse karikaturene i all slags former er helt idiotisk! De vet hvor mye oppstyr det skaper, og de setter for faen uskyldige norske liv i fare. Nordmenn som ikke har noen de skulle sagt i forhold til om de blir trykt eller ikke. Avisene har slitt jævli etter finanskrisen utslag, og det vises godt i den dårlige og desperate journalistiskken de utøver for tiden. Media sprer fremmedhat og fremmedfrykt. De setter vesten og islam opp mot hverandre. Jeg er møkkalei! Boikott VG og Dagbladet!

  SvarSlett
 11. Det sprer nok en del fremmedfrykt, men enkeltindivider fra fe.x islam bidrar vel ikke akkurat til det motsatte. Jeg respekterer at for dem er mohammad hellig, men det går ikke ann å skulle drepe noen over en spøk som kanskje tok litt for mye av. Vi fleiper minst like mye med jesus, og det blir ikke ramaskrik av det.. Humor må til for å få adspredelse og variasjon, spesielt når det gjelder tema som islam, som omtrent bare viser seg selv i negativt lys. Og vi har ytringsfrihet i norge, og selv om vi ikke skal rakke ned på andre bare for å bevise at vi kan, skjønner jeg behovet for å stå på sitt i slike situasjoner som dette. Det er av samme grunn som at man ikke betaler løsepenger til kidnappere, rett og slett for å vise at man oppnår ingenting med å kidnappe, eller i dette tilfelle true med/forsøke å drepe, fordi man føler seg krenket av en karikatur, humoristisk tegning, i en avis.

  SvarSlett
 12. "Humor må til for å få adspredelse og variasjon, SPESIELT(??!) når det gjelder tema som islam, som omtrent bare VISER SEG SELV(??!) i negativt lys."

  ØHM!? MY POINT EKSACLY.. Nå beviste du bare hele poenget mitt.. Det er ikke Islam som bare viser seg i et neggativt lys. Det e vestlige media som KUN gidd å skrive om negative ting, fordi det selg. Ingen norske gidd å kjøpe en avissom roser Islam. At vi ikke viser respekt til Jesus er en helt annen sak. Vi er ikke religiøse. Man kan ikke si at man er kristen nor man ikke lever opp til kristne verdier og normer. Nei det er ikke riktig å true med å drepe, det er ikke det som blir sagt her.
  Men i dag bor det mellom 1,3 og 1,5 milliarder muslimer i verden, og i antall tilhengere regnes islam som verdens nest største religion.
  Men man velger å fokusere på den pitte lille prosentandelen som er ekstreme. Du gjør det selv og. Du dømmer en fjerde del av jordens befolkning pga noen få ekstremister som vestlige mediar velger å gi alt for mye pressedekning.

  Ang kidnappinger så synes jeg det er fryktelig at vi skal la barn og voksne DØ og bli torturert kun fordi prinsippe er galt.

  Det går ann å være litt ydmyke og vise andre menneskers verdier respekt, selv om man har yttringsfrihet. Men det er vanskelig for folk som ikke anser noe som hellig og skjønne betydningen av dette.

  SvarSlett
 13. Islam gjør en kjempegod jobb i å vise selv akkurat hvor "gale" de er. For eksempel omskjæring av jenter, som er en helt vanlig og svært utbredt ting, som er en del av en mannsdominert religion, og det er det islam faktisk er. De har null plass for kvinner, og det er dette det hele bunner ut i, at kvinner og kvinnekampen tas 100 år tilbake i tid, og vi tilslutt ikke har lovt å snakke uten tillatelse. Det at vi har et voksende antall muslimer i Norge, skremmer meg av disse grunner. Deres kvinnesyn er helt forkastelig, og på steinalder nivå. Og dette er noe som står i koranen, så da tror alle "ekte" muslimer på det, enten de er ekstreme eller ei. "Kvinnelig omskjæring er en samlebetegnelse på ulike former for kjønnslemlestelse, som innebærer ødeleggende inngrep på de kvinnelige kjønnsorganene. Praksisen er kulturelt betinget, og foregår tradisjonelt i 30 land, først og fremst i Afrika. I Somalia blir 98 % av jentene kjønnslemlestet. En av grunnene er å kontrollere jentenes sekusalitet. Skikken har spredt seg til vestlige land hos flyktninger og innvandrere fra områder der kvinnelig omskjæring er vanlig."
  Dette skjer i Norge også, og selv om vi har satt iverk innsats mot dette, hjelper det fint lite når de bare tar barna sine med på "ferie" til hjemlandet, og får dette gjort på tradisjonelt vis, uten bedøvelse og med skitne gamle kniver. Sløve kniver. Derfor syns jeg at det blir helt riv ruskende galt at vi skal nå i tillegg bli redde for å uttrykke vår misnøye, vår redsel, og våre bekymringer om en religion som nå er på vei til å bli en etablert del av den vestlige verden. Å bli kaldt for rasist og det som verre er, med en gang man sier et ord om noe som faktisk er tortur og undertrykkelse av kvinner (eller jenter, ettersom dette gjerne skjer når de er småbarn/unge jenter), skremmer meg. Man kan knapt si "svarte natta" uten at man bryter det som skal være politisk korrekt. dette er en religion full av eldgamle ut-daterte skikker, sharia-lover som blir hevet over våre Norske lover, omskjæring, hjernevasking av de unge så de ikke skjønner bedre, utelating fra svømming og gym på skolen, ut-henging i miljøet om du ikke går med sjal eller burka, eller om du gifter deg med en norsk mann istedenfor en fra ditt hjemland og din religion. ER dette virkelig noe å verne om, holde hånden over? Jeg respekterer deres tro, men det trengs _store_ forandringer. Katolikkene har gjort forandringer i sine lover, hvorfor kan ikke muslimene? Dette er ikke bare media som har hauset opp, dette er ting som faktisk skjer, og som på en måte får for lite dekning, på samme måte som Kongo får for lite dekning, osv osv. Og midt oppi alt dette seriøse som skjer, applauderer jeg faktisk de modige journalistene og tegnerne, som tør å vise at; "Jo, jeg har rett til å si det jeg mener, og selv om det tråkker deg på tærne, gir ikke det deg rett til å hugge meg ned med øks." Aviser trenger å provosere, for å få fram en handling i folk, vi har blitt alt for redde for å si det vi faktisk mener, alt for redd for å bli stemplet som politisk ukorrekt eller rasist. Bare fordi man motsetter seg urett, gjør det deg ikke til rasist, det gjør deg til realist, om ikke annet. Jeg respekterer alle farger, men jeg respekterer ikke en religion som i bunn og grunn bare fremmer mannen, og som dytter kvinnen lenger og lenger ned i grusen. Og dette er ikke snakk om "en pitteliten prosentandel", dette står i koranen, muslimers hellige bok.

  Ang kidnapping var det bare et eksempel, og jeg er enig i at det er synd å skam at mennesker blir drept pga en nasjons valg om å ikke gi etter for terrorister, men det er et valg med en plan, for til slutt blir det ikke lønnsomt lenger. Løsepenger går direkte i lommene til våpensmuglere og front-line terrorister, så ved å gi etter for kravet viser vi at dette kan det bli bedrift av. Det de gjør istedenfor er å finne ut hvor de befinner seg, og gå inne med militær å hente fangene ut. (De gangene det lykkes) But thats another story. ;)

  SvarSlett
 14. "Kvinnelig omskjæring følges flere steder i Afrika, og det har også ofte vært en tradisjonell praksis i lokale religioner. På noen av de stedene det er utbredt, har det vært fulgt både innen jødedommen, kristendommen og islam."

  Og de eneste som tviholder på denne tradisjonen, er muslimene.

  SvarSlett
 15. Alt du sier her er et bevist på hvor vranglærte vi er og hvor mye mangel på kunnskap om den faktiske religionen Islam vi har.

  "dette er en religion full av eldgamle ut-daterte skikker, sharia-lover som blir hevet over våre Norske lover, omskjæring, hjernevasking av de unge så de ikke skjønner bedre, utelating fra svømming og gym på skolen, ut-henging i miljøet om du ikke går med sjal eller burka, eller om du gifter deg med en norsk mann istedenfor en fra ditt hjemland og din religion."


  "Jeg respekterer alle farger, men jeg respekterer ikke en religion som i bunn og grunn bare fremmer mannen, og som dytter kvinnen lenger og lenger ned i grusen. Og dette er ikke snakk om "en pitteliten prosentandel", dette står i koranen, muslimers hellige bok."

  ISLAM OG KORANEN OM KVINNEN!
  Det er ikke religionen Islam som støtter disse tingene, om man leser koranen så skal man faktisk ha respekt for kvinner. Islam ser på menn og kvinner som like av natur, likevel skiller den mellom kjønnene i visse sammenhenger, men det gjør alle de store verdensreligionene. Ifølge Koranen kan ikke kvinner lastes for Adams første feil. (Noe som kristendommen gjør) Begge gjorde feil da de var ulydige mot Gud, begge angret og begge ble tilgitt. Den slår også fast at menn og kvinner ble skapt ut fra den samme sjelen. Disse argumentene brukes for å vise at Eva var av samme art som Adam og at kvinner ikke er mindreverdige vesener. Islam krever faktisk at kvinner som borgere skulle få utdanning og yrkesrettigheter, stemmerett og likestilling. Koranen klargjør mange ganger at kjønn har ingenting å si i den spirrituelle statusen. Øsnker du å virkelig vite hva koranen og Islam sier om kvinner så sjekk fakta. Ikke det du har lert gjennom media og fremmed frykt. Familien betyr alt for muslimene, ektefellene i et muslimsk ekteskap har rettigheter og plikter ovenfor hverandre. Disse er ikke felles for mannen og kvinnen. Mannen har forsørgelsesplikt og hustruen har rett til underhold. Å være mor blir sett på som en svært viktig oppgave, morsrollen prises i koranen. Det står heller ikke noe i koranen om at familien har rett til å inngå ekteskapsavtaler på vegne av barna. Islam er i utgangspunktet en egalitær religion, også i forhold til kvinner. Men i de senere tiår har vi sett en sterk islamistisk bølge som tolker Koranen og hadith på en måte som slett ikke er bra for kvinner. Problemet er at i det øyeblikk islam brukes som argument, vil ikke noen si imot. De tier for presteskapet, men det trenger man ikke dersom man har kunnskap om hva som faktisk står i Koranen.

  SvarSlett
 16. OMSKJÆRING AV KVINNER!
  Det vi vet er at omskjæring av kvinner og menn forekommer først og fremst i det som kalles nomadebeltet i Vest- Central og Øst-afrika. Her omskjæres jenter som tilhører kristendommen, jødedommen, islam og det som kalles animismen. Dette har vert en ”tradisjon” i 3000 år. Noen av årsakene til omskjæring skal visst være for å få en kontroll over kvinnens seksualitet. I noen afrikanske religioner tror mange at man blir født med to sjeler; med en mannlig og en kvinnlig, og ved omskjæring av mannen tar man bort den kvinnlige sjel, og det samme med kvinner, bare at man tar vekk den mannlige sjel. Men er omskjæring av kvinner påbudt i Islam?; Ifølge Koranen så står det ingenting om at kvinnen skal omskjæres. Mange mener at islam støtter omskjæring av jenter. Men de fleste muslimer i verden praktiserer det ikke. Hverken i de arabiske landene, Midt-Østen eller Asia er kvinnelig omskjæring vanlig. De fleste muslimer i verden praktiserer imidlertid ikke omskjæring av jenter, og det finnes flere skriftsteder som er gode argumenter mot en slik praksis, og som blir brukt for å bryte med denne tradisjonen.

  UTØVELSE AV RELIGION!
  Så som du ser har deisse tingene lite med den generelle muslim og Islam å gjøre. Det er feil utøvelse av religionen. Men det er ikka bare muslimer som driver med grusom utøvelse av sin religion. Og det du beskriver med uthengele og mobbing pga at man ikke følger muslimske regler, ja det finner sted i alle religiøse kretser, uansett hilken religionen det gjelder. Se feks tungt katolske land, mormonere, pinsevenner, lestadianere, østlige religoner and so on, and so on. Tenk på all den grusomheten kristendommen står for, der kvinner ble brent på bål og druknett fordi de kunne lese. Ja vi her i vesten er kanskje kommet lengre i utviklingen. Men det er mye pga penger og sentralisering. Det disse trenger er riktig opplæring og hjelp. Ikke å bli hatet, mobbet og provosert. Forståelse og medlidenhet er første skrittet til en løsning på problemet. Det vi gjør nå er å bevege oss i en helt motsatt rettning. Men ta feks budismen, en religion vi stortsett bare lærer positive hører og lærer positive ting om. De har et kaste systemet. Der lærer man at å bli født som kvinne er en straff for tidligere synder. Ja for vi er nemmelig laverestående en menn i kastesystemet. Å dette er fra en religion som mange glorifiserer som en vakker og rettferdig religion. Hvorfor? fordi det er det fokuset de får i media. Ja om media hadde valgt å fokusere like mye på positive sider ved Islam og muslimer hadde ikke hatet våkst seg så stort som det er blitt. Så lenge fokuset er som dette kommer frykten og hatet til å fortsette å vokse. De heller bensin på bålet. DET er virkelig en ting å frykte.


  UTRYKKE SIN MENING!
  Alle har selvfølgelig rett til å utrykke sin mening, men det går ant å gjøre det med respekt. Det er verken modig eller hederlig å latterligjøre andre, uansett rase, legning, religon eller mening. Om vi hadde integrert muslimene bedre inn i vårt miljø, om vi hadde lagt frykten til side og ønsket dem velkommen med åpne armer, ja da ville de hadd en mye større sjangse til å fortsette å utvikle seg. og til å lære seg av med vranglærte skikker og holdninger. Men i stede fryser vi dem ut og plaserer dem sammen, slik at det blir tunge og lukkede grupper hvor ingenting nytt slipper inn. Ja det viser seg at innvandrere som kommer, blir mye tyngre praktiserende av sin religion en de var i hjemlandet pga av disse gruperingene.


  For mere fakta ang dette kan du sjekke ut blant annet:

  http://no.wikipedia.org/wiki/Kvinner_i_islam

  SvarSlett