WFP

Fighting world hunger

mandag 8. mars 2010

Mitt nye hjem?!

Pattaya - Thailand


Pattaya er en by i provinsen Chonburi i det østlige Thailand.
Pattaya er en kystby og ligger mot Siambukten (som er del av Sørkinahavet). Flere andre byer ligger like ved, blant annet Bang Lamung.Pattaya Beach ligger langs Beach Road og går helt fra nord til sør Pattaya.
Jomtien Beach ligger lengre sør fra Pattaya sentrum. Denne stranden strekker seg flere km.Opprinnelig var Pattaya en liten fiskerlandsby, inntil de rike i Bangkok "oppdaget" stedet på 1960 og begynte å benytte den som feriested. Ikke lenge etter begynte amerikanske soldater tilknyttet flybasen U Ta Pao i Rayong å benytte den som til "Rest and Recreation" (R&R). Byen vokste raskt, ikke minst på grunn av nattelivet og go-go-barer. Da amerikanerne forlot området etter Vietnamkrigen ble byen kastet inn i en krise. Men så ble den oppdaget av europeisk masseturisme. Selv om sexturismen fremdeles er nokså synlig, forsøker Pattaya nå å presentere seg som et egnet sted for familieturisme. Av aktiviteter som passer for turister som ikke søker go-go og natteliv kan en nevne attraksjoner som Sri Racha Tiger Zoo, over 20 golfbaner, Nong Nooch Tropical Garden og flere familieparker.2 kommentarer:

  1. Du er utrolig heldig som har tatt denne sjangsen. Har egentlig aldri tenkt selv på å dra til thailand, men nå må jeg jo nesten det;) Å husk at du har ett hjem her å:-D Ser hvertfall UTROLIG fint og idyllisk ut i Pattaya.

    SvarSlett
  2. Lucky you, hadde jeg ikke hatt fast jobb skulle jeg gjort det samme, det ser så fantastisk idyllisk ut. Fantastisk å få en slik sjanse, og oppdager verden på. Du er kjempe heldig.

    Ta godt vare på deg selv i Pattaya :)

    *svai svai*

    SvarSlett